top of page
Untitled-2.png

Route Waalse Wetering & Verdronken Bos

Afstand: 3 of 3,5 km

Startpunt: Werk aan de Waalse Wetering, Waalseweg 22, Tull en ‘t Waal

 

Parkeer je fiets of auto op de ‘Parkeerplaats Waalsebos’ aan de overkant van de ingang van het Werk aan de Waalse Wetering. Jullie starten bij op het fort terrein.

 

Neem even de tijd om aan de bokken te wennen. Ze zullen eerst wat onrustig zijn, omdat ze zin hebben om op pad te gaan. Verlaat het fortterrein en ga rechtsaf de Waalseweg op. Na ongeveer 200 meter sla je rechtsaf het Elpad op. Volg het verharde pad, tot je bij een splitsing komt, waar je een onverhard pard rechtdoor kunt nemen. (Het fietspad gaat daar met een bocht naar links.) Neem hier het onverharde pad. Je kunt hier de bokken loslaten. Neem de tijd om te wennen aan de bokken en het kuddegevoel. De bokken zullen steeds even stil blijven staan om te knabbelen, en volgen de kudde zolang die in beweging blijft. Blijf je te lang staan wachten, dan zullen ze de tijd nemen om te grazen of andere snode plannen te smeden.

 

Na 100 meter steek je een sloot over. Ga linksaf richting het Verdronken Bos. (Wil je een extra lus van zo’n 500 meter maken, volg dan het pad rechtdoor omhoog en blijf het volgen: het kronkelt tussen de bramen en begroeing heen met zo nu en dan prachtige uitzichten. Je komt vanzelf weer waar je begonnen was.) In het Verdronken Bos kun je Hier met de bokken over de houten vlonders lopen en als je gelukt hebt veel witte reigers en lepelaars zien. Kom je aan het eind, bij de brug richting de Kaaidijk, ga dan links het verharde Elpad op, weer terug richting de Waalseweg. Ga links de Waalseweg op en je komt weer terug bij het Werk aan de Waalse Wetering.

 

Neem eventueel nog een kijkje op het uitzichtpunt bovenop het Werk aan de Waalse Wetering en je kunt precies zien hoe je bent gelopen.  

bottom of page