top of page
Untitled-2.png
home

Route Waalse Wetering, Elpad, Inundatiekanaal, Kaaidijk, Verdronken Bos

Afstand: 6 km

Startpunt: Werk aan de Waalse Wetering, Waalseweg 22, Tull en ‘t Waal

 

Parkeer je fiets of auto op de ‘Parkeerplaats Waalsebos’ aan de overkant van de ingang van het Werk aan de Waalse Wetering. Jullie vertrekken vanaf het fort.

 

Neem even de tijd om aan de bokken te wennen. Ze zullen eerst wat onrustig zijn, omdat ze zin hebben om op pad te gaan. Verlaat het fortterrein en ga rechtsaf de Waalseweg op. Na ongeveer 200 meter sla je rechtsaf het Elpad op. Volg het verharde pad, tot je bij een splitsing komt, waar je een onverhard pard rechtdoor kunt nemen. (Het fietspad gaat daar met een bocht naar links.) Neem hier het onverharde pad. Je kunt hier de bokken loslaten. Neem de tijd om te wennen aan de bokken en het kuddegevoel. De bokken zullen steeds even stil blijven staan om te knabbelen, en volgen de kudde zolang die in beweging blijft. Blijf je te lang staan wachten, dan zullen ze de tijd nemen om te grazen of andere snode plannen te smeden.

 

Na 100 meter kun je rechtdoor omhoog, of rechtsaf het bos uit. Ga rechtsaf het bos uit. Het pad gaat met een bocht naar links door de greppel en dan meteen weer naar rechts, het bos uit: vanaf daar volg je een dijkje dwars door de weilanden. Volg het pad na 500 naar rechts langs de Wetering en sla halverwege het pad links over de ‘koebrug’ en ga aan de overkant van het water links. Volg dit pad, tot je, door het bos, bij een bruggetje uitkomt en sla over de brug linksaf de Kaaidijk op. Volg dit pad tot je weer links een brug over kunt, het Elpad op. Direct na de brug links kun je het pad over de vlonders dwars door het Verdronken Bos nemen. Ga aan de overkant weer rechts richting het verharde Elpad en doe de bokken daar weer aan de lijn. Volg het Elpad terug naar de Waalseweg. Ga links de Waalseweg op en je komt weer terug bij het Werk aan de Waalse Wetering.

 

Neem eventueel nog een kijkje op het uitzichtpunt bovenop het Werk aan de Waalse Wetering en je kunt precies zien hoe je bent gelopen.  

bottom of page