top of page
Untitled-2.png
home

Route 3: Forten, Bunkers, Bokkenpad

Afstand: 3,5 km

Startpunt: parkeerterrein Fort Honswijk, Lekdijk 58, Schalkwijk

 

Parkeer je fiets op de kade langs de lek of je auto op het parkeerterrein van Fort Honswijk, bij de achteringang van het fort. Je vindt de bokken in de wei naast  het parkeerterrein of in de wei aan de andere kant van de dijk.

De wandeling beginnen 

De bokken zullen eerst wat onrustig zijn, omdat ze zin hebben om op pad te gaan, dus neem even de tijd om aan ze te wennen.Volg het wandelpad langs het parkeerterrein richting Lunet aan de Snel. Aan het eind van het parkeerterrein ga je een bruggetje over. Daar kun je de bokken loslaten.

 

De bokken

Neem de tijd om te wennen aan de bokken en het kuddegevoel. De bokken zullen steeds even stil blijven staan om te knabbelen, en volgen de kudde zolang die in beweging blijft. Blijf je te lang staan wachten, dan zullen ze de tijd nemen om te grazen of andere snode plannen te maken.

 

Blijf het wandelpad volgen. Dit is het Bokkenpad. Volg het pad voor 1,5 km tot je in het dorp Tull en ’t Waal komt. Lijn de bokken aan en sla direct linksaf de brug over. Na 50 meter kun je weer linksaf naar fort WKU. Daar kun je de bokken ‘parkeren’ en kun je terecht voor een hapje en een drankje.

 

Na je pauze ga je linksaf de Gedekte Gemeenschapsweg op. Hier kunnen de bokken weer los lopen. Volg deze weg voor 1,5 km. Net voor het woonhuis ga je linksaf richting het parkeerterrein waar je begon. Lijn de bokken aan voor je over het laatste bruggetje gaat, zodat de bokken geen auto’s beschadigen met hun hoorns.

 

Neem eventueel nog een kijkje op Fort Honswijk via de looppoort naast het parkeerterrein. In de zomer is het fortterrein overdag vrij toegankelijk voor wandelaars.

bottom of page