top of page
Untitled-2.png

Route Blokhovenpolder, Inundatievelden

Afstand: 3 km

Startpunt: ingang klompenpad, tussen Lagedijk 18 en 18a, Schalkwijk.

 

Parkeer je fiets of auto bij de Rooms Katholieke kerk of iets verder de wijk in, op het parkeerterrein bij de Wiese. (De Wiese 2, Schalkwijk.)

  

Loop 100 meter het klompenpad op naast Lagedijk 18; daar is jullie startpunt. De bokken zullen eerst wat onrustig zijn, omdat ze even moeten wennen aan het aan de riem lopen in de wei. Neem de bokken mee en geef ze af en toe wat lekkers. Volg het pad en steek de brug over naar de overkant.  

Daar kun je de bokken loslaten. Neem de tijd om te wennen aan de bokken en het kuddegevoel. De bokken zullen steeds even stil blijven staan om te knabbelen, en volgen de kudde zolang die in beweging blijft. Blijf je staan wachten, dan zullen ze de tijd nemen om te grazen.

 

Ga rechtdoor en volg het pad richting de Achterdijk. Ga rechts op de Achterdijk. Lijn de bokken even aan langs de weg. Na 50 meter kun je weer rechts een het wandelpad. Je gaat hier over houten vlonders over het water. Halverwege kun je jezelf met een vlot naar de overkant trekken. De bokken hebben dit vaker gedaan: rustig aan, geduld, een beetje lokken en soms beetje duwen en trekken, dan stappen ze vanzelf op. Ze kunnen ook zwemmen, dus geen nood als er onverhoopt 1 te water gaat. (Maar ze hebben zo’n hekel aan water + echte zeebenen, dus dat gebeurt vast niet.)

 

Blijf na de oversteek het pad volgen tot je bij de smalle brug komt die je nog kent van de heenweg. Je kunt dit pad volgen tot het dorp Schalkwijk. Laat de bokken achter in de Blokhovenpolder en doe de halsbanden af. Je kunt in het dorp terecht voor een hapje en een drankje bij Restaurant de Ram of Pand Pannekoek. 

bottom of page