top of page
Untitled-2.png

Route Blokhovenpolder, Inundatievelden, bokkenpad, Lunet aan de Snel, Gedekte Gemeenschapsweg, Fort WKU

Afstand: 8 km

Startpunt: ingang klompenpad, tussen Lagedijk 18 en 18a, Schalkwijk. 

 

Parkeer je fiets bij de Rooms Katholieke kerk en je auto iets verder de wijk in, op het parkeerterrein bij de Wiese. (De Wiese 2, Schalkwijk.)

  

Ga het klompenpad op naast Lagedijk 18: na 100 meter kom je bij je startpunt. De bokken zullen eerst wat onrustig zijn, omdat ze even moeten wennen aan het aan de riem lopen in de wei. Ze accepteren jullie langzamerhand als hun kudde. Neem de bokken mee en geef ze af en toe wat lekkers. Volg het pad en steek de brug over naar de overkant.  Daar kun je de bokken loslaten. Neem de tijd om te wennen aan de bokken en het kuddegevoel. De bokken zullen steeds even stil blijven staan om te knabbelen, en volgen de kudde zolang die in beweging blijft. Blijf je te lang staan wachten, dan zullen ze de tijd nemen om te grazen of andere snode plannen te maken.

 

Ga rechtdoor en volg het pad langs de Inundatievelden richting de Achterdijk. Ga rechts op de Achterdijk. Lijn de bokken even aan langs de weg. Na 50 meter kun je links een pad in; daar kunnen de bokken weer los. Bij het gemaaltje ga je links het bokkenpad op, helemaal tot je het Lunet aan de Snel passeert. Ga daarvoorhet woonhuis rechts en direct weer rechts, de Gedekte Gemeenschapsweg op. Aan het eind van dit verharde pad, kom je langs fort WKU. Daar kun je de bokken ‘parkeren’ en kun je eventueel pauzeren. 

 

Volg de Gedekte Gemeenschapsweg tot de T-splitsing met de Lange Uitweg en ga daar rechtsaf richting het dorp Tull en ’t Waal en direct over het bruggetje weer rechts, het bokkenpad op. Je komt dan na ongeveer 150 meter weer terug bij het gemaaltje, waar je links richting de Achterdijk gaat. 

 

Steek de Achterdijk over; schuin rechts van je is de ingang van het wandelpad. . Je gaat hier over houten vlonders over het water. Halverwege kun je jezelf met een vlot naar de overkant trekken. De bokken hebben dit vaker gedaan: rustig aan, geduld, een beetje lokken en soms beetje duwen en trekken, dan stappen ze vanzelf op. Ze kunnen ook zwemmen, dus geen nood als er onverhoopt 1 te water gaat. (Maar ze hebben zo’n hekel aan water + echte zeebenen, dus dat gebeurt vast niet.)

 

Blijf na de oversteek het pad volgen tot je bij de smalle brug komt die je nog kent van de heenweg. Je kunt dit pad volgen tot het dorp Schalkwijk. Laat de bokken achter in de Blokhovenpolder en doe de halsbanden af. Je kunt in het dorp terecht voor een hapje en een drankje bij Restaurant de Ram of Pand Pannekoek. 

bottom of page